SEO nije više ono što je bio…

seo

 SEO (Search Engine Optimization)  nije više optimalno dobra stvar. To lagano shvata i Google i verujem da će veoma brzo da se strateški orijentišu na mobile i friendly.

Mobile Engine Optimization i Friendly Engine Optimization.

Zašto? Jer korisnici sve više počinju da osnovni search rade u prijateljskim okruženjima gde traže preporuke i usmerenja koja im omogućavaju da još brže i kvalitetnije dođu do željenih informacija, jer im je to jedan od načina borbe sa šumom informacija u kojima se treba snaći i doći do željenog.

Facebook će svakako u budućnosti da izbaci alate koji će omogućiti korisnicima da urade određeno istraživanje ili pozicioniranje ključnih reči u relativno malim interesnim grupama čime će se povećati vrednost društvene mreže jer sve dok imate „prave društvene prijatelje“ imaćete i mogućnost da do neke informacije dođete lakše.

Neki oblik Friendly Engine Optimization već postoji na Facebook-u koji koriste kompanije a i sam Facebook za istraživanje ponašanja korisnika u cilju utvrđivanja stepena pouzdanosti i oslanjanja jednog korisnika mreže na drugog. U zavisnosti od tog stepena pouzdanosti će se i graditi stabilnost informacije tj njena relevantnost i dalja rezonantnost.

Facebook svakako ima želju da unapredi mrežu pružajući sigurnosti i gradeći poverenje između korisnika, jer će to da donese budući profit.

Činjenica je da na nekim drugim specijalizovanih društvenim mrežama možete da uradite search mnogo brže nego na Google u smislu lakšeg dobijanja željene informacije koja ima vrednosti više. PREPORUKU prijatelja koja informaciji daje novu silu kretanja a to je interesantno brendovima.

Friendly Engine Optimization će se razvijati na People Data koja će biti customize.
Budućnost ponašanja korisnika na društvenim mrežama poziva kompanije i vlasnike kapitala da primene mantru: customize dont compromize.

Mobile Engine Optimization je svakako budućnost koju je i Google uočio.
Svako je danas medij zahvaljujući mobilnim telefonima. Customedia danas se razvija jednakom brzinom kao i broj korisnika mobilnih telefona.

Kompanije kao što su Google i „slične“ razmišljaju o Customedia Data Base i Mobile Engine Optimization u njima samima, u tom novom skupu vrednosti gde će svaka ključna reč imati nekoliko nivoa rasta i vrednosti.

Direktno ka korisniku,

od korisnika kao preporuka,

kao postojeća preporuka tj ključna reč koja ima „ekonomiju iskustva“ na koju može korisnik da se osloni.

Kod nas se još uvek priča o značaju SEO dok se on menja.

Šta možemo mi da uradimo?

Da počnemo da posmatramo tržište kao CUSTOMEDIA.

Tako ćemo da izbegnemo da SEO postane Stupid Engine Optimization i iskoristiti mogućnost da se priključimo bar jednoj digitalnoj lokomotivi koja prolazi pored nas, i to ovog trenutka.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *