Ideje koje ćete voleti na pravi pogled! No.1

IT

Ideje koje ćete zavoleti na pravi pogled, i to sa dobrim razlogom ! 

Naučio sam da nijedna ideja nije doživela realizaciju ako se nije o njoj pričalo. Takođe, sam naučio i verujem da većina veoma teško i „loše“ reaguje na ideju kada je prvi put vidi, pročita, čuje. Razlog je u tome što je „ ne poznaju dovoljno“, ili nemaju dovoljno vremena za upoznavanje, kao i zbog navike automatizovane proizvodnje izgovora tipa „to neće proći“, „probali smo već nešto slično“, „to nije ideja za ovo tržište“, „ovo je Srbija“, „to neće proći“, „klijent je neće razumeti“, „ko će je realizovati“ i slični. Siguran sam da ćete za svaku ideju koju ću objaviti u narednih sedam dana, pronaći „dovoljan broj izgovora“ da ne može da se realizuje na prvi pogled, zato vas sve unapred molim da prilikom „ocenjivanja“ ideja, da bi dobili pravi pogled koristite unapređenu tehniku Bendžamina Frenklina (uzmete papir i olovku. Napravite tri kolone.  Minus. Plus. Interesantno. – ili ako vam je lakše Izgovor. Izazov. Interesantno. I ocenite ideju.) Hajde da otkrijemo izazov više i da ih zajedno realizujemo.

Ideje koje ću opisivati sledećih sedam dana, svakog dana po jednu, biće u vezi Cause Marketing-a.

Verujem da je Cause Marketing  ( „Marketing sa razlogom“) deo Content Marketinga koji ima skup vrednosti koje implementacijom u skup postojećih vrednosti nekog brenda ili kompanije dovode do dugoročne sinergije i željenog angažovanja tržišta (engagement koji je vama u kompanijama  toliko bitan zar ne?)

„Marketing sa razlogom“ je vaša tržišna komunikacija koja je začinjena društvenim vrednostima, i koja aktivno učestvuje u rešavanju određenog aktuelnog problema ili uvođenja novog sistema vrednosti u društvu.

 „Marketing sa razlogom“ nije samo advertising i jedna reklamna kampanja koja ima svoj period pojavljivanja u medijima. Ne, nije kružnog karaktera i trenutna, već spiralnog karaktera (najbolja metafora je Fibonačijev niz), jer ima znatno više angažovanja tržišta koje traje duže, a to svi želimo da dobijemo realizacijom ideje, posebno kompanije koje su vlasnici brendova.

„Marketing sa razlogom“ izaziva Aha Momenat kod tržišta i generiše Eureka efekat.

 

Prva ideja o kojoj želim da pišem je u vezi opšteg trenda digitalne transformacije i promovisanja značaja informacionih tehnologija.

Želim da „Cause Marketing“ idejom zajedno pokrenemo primenu prirodnih principa u promovisanju digitalne transformacije i značaja informacionih tehnologija. Međuzavisnost, jedinstvenost, jednostavnost, organizovanost.

Dakle, treba nam ideja koja je jednostavna, jedinstvena, poziva na organizovanost i uspostavlja skup međuzavisnosti.

Predstavljam vam naziv kampanje i ujedno i slogan (tagline) koja može da bude Cause Marketing domaće IT kompanije, institucija i svih onih koji žele da se angažuju u podizanju svesti o značaju informacionih tehnologija i digitalne transformacije.

TI si IT!  IT si TI!

IT si TI! Istinit iskaz u koji verujem jer digitalna transformacija i značaj informacionih tehnologija u jednom društvu je u stvari trasformacija čoveka. Njegova transformacija u kojoj skupu dobrih „starih“vrednosti dodaje se skup „novih“ vrednosti.

Kampanja koja poziva na uspostavljanje međuzavisnosti između čoveka i tehnologije.  Koja promoviše zakonitost simetrije. Koja se bori protiv straha od informacionih tehnologija. Kampanja koja otvara vrata proizvodima i budućnosti. „internet of everything“.  Kampanja koja edukuje čoveka. Kampanja koja poziva na implementaciju IT vrednosti u skup TI vrednosti.  Kampanja koja demistifikuje digitalnu transformaciju i informacione tehnologije. Kampanja koja u sadašnjosti započinje budućnost.

Kampanja u kojoj se koristi ogledalo. Edukativna platforma.

Cause Marketing ideja koja je jednostavno jedinstveni komunikacioni istinit iskaz u koji ćete i vi verovati kada na ideju pogledate iz pravog ugla sa dobrim razlogom!

Toliko za danas.

Čitamo se sutra.

Sva pitanja u vezi ove i svake sledeće ideje koju ću objaviti možete da postavite na openrethinker@gmail.com ili na kreativac@live.com

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *