Ideje koje ćete voleti na pravi pogled! No.2

marketing

Pre nego vam predstavim drugu ideju, par rečenica o ličnim prvim utiscima predstavljanja prve ideje sa razlogom (vaši utisci lagano pristižu:)

Dakle, ideja TI si IT izazvala je pažnju i različite oblike interesovanja. Komentari su bili uglavnom upućeni lično uz dovoljan broj pitanja i par predloga.  Značaj određenog broja ljudi u mom životno-poslovnom krugu delovanja se potvrdio. Bilo je naravno i potvrda mog stava o proizvodnji izgovora, s tim što se svaki završavao sa određenom pozitivnom porukom.

Jedno malo izvinjenje onima koji su očekivali da imaju link koji upućuje na objašnjenje šta je Cause Marketing.

Za predstavljanje ideja na pravi pogled i sa dobrim razlogom, verujem da je sasvim dovoljno „Marketing sa razlogom“, možda da dodam društvenim razlogom.

Ključ Cause Marketinga je svakako veće angažovanje tržišta u kampanji koja osim ostvarivanja profita ima i „vrednost više“ za zajednicu, jer pruža mogućnost da zastupate određene društvene teme ili ih uvodite, da odbranite prava, promovišete „dobru volju“, svrhu i preko svega kao začin, nikako kao samostalni sastojak, povećate prodaju.

Naravno, svih sedam ideja koje ću objaviti, u funkciji su podrške određenoj društvenoj temi ( koja jetrenutno aktuelna ili će biti u bliskoj budućnosti) kroz ostvarivanje većeg angažovanja tržišta, što svakako utiče i na ROI brendova i kompanija, pa s toga verujem da će biti zainteresovanih sa vaše strane za uspostavljanje pozitivne međuzavisnosti i zajedničke realizacije ideja.

Zbog velikog značaja društvenih mreža i proizvodnje informacija geometrijskom progresijom koje se objavljuju na njima, raste vrednost angažovanja publike, bez koje vaša informacija ne bi mogla da ostvari tržišno ubrzanje kakva god da joj je masa (relevantnost) i vaša sila delovanja, tj. strategija (prepoznajete u rečenici Njutnov zakon, zar ne?) 

Ključne reči su sve skuplje. Content sve vredniji i sve teže se postiže prava mera i brzina kreiranja.  Pravi je trenutak za „content marketing sa razlogom“ ili  Cause Marketing ako želimo da ostvarimo više „klikova“ a ne samo „lajkova“

Postoji opravdana bojazan da će komunikacija i puko oglašavanje na društvenim mrežama na našem tržištu mnogima postati znatno skuplje nego do sada ako žele da ostvare isti ili veći broj „angažovanja publike“.

Zato, zamislite brif od strane kompanije u kojem se traži da se ostvari isto ili veće „angažovanje publike“ na društvenim mrežama sa 30-50% manji budgetom. 

Moguće je sa Cause Marketing idejom.

Ideja sa razlogom: Milion radosti u jednom danu!

Zamislite temu i kampanju koja u jednom danu ima milion reagovanja tržišta na društvenim mrežama. Zamislili? Moguća? 

Verovatno jeste, ako se okrene model komunikacije na društvenim mrežama u kojem pozivate tržište da akcijom sa njihove strane izazovu akciju sa vaše strane.

Ova strategiju u Cause Marketing ima svoje ime: Donation Collection. 

Jednostavno, pozovete tržište da uradi jednu akciju koju vi nagrađujete drugom akcijom. 

Može da bude vezana za prodaju, kao što je aktuelna kampanja Telekom Srbija, ali za razliku od nje, leva i desna strana treba da imaju istu vrednost ili da tržište oseti da je njihova akcija adekvatno vrednovana ( Da li je 1 dinar od post paid paketa Telekom Srbije adekvatna nagrada je za neku d(r)ugu diskusiju, dao sam samo aktuelan primer koji po mom mišljenju mogao je mnogo bolje da se postavi, no…)

Da se vratimo današnjoj ideji sa razlogom.

www.milionradosti.rs (com)

 Sajt na kojem brend poziva tržište da učestvuje u generisanju milion radosnih trenutaka u jednom danu, povodom (izaberite sami bilo koju bitnu instituciju ili društveni povod). 

Mehanizam?  Jednostavan.

Potrebno je da pošaljete sliku trenutka ispunjenog radošću (da ga smislite tog trena ili da ste ga zabeležili telefonom tog dana), a kompanija koja organizuje „akciju“ će svaku poslatu sliku nagraditi uplatom donacije u visini od X dinara za određenu instituciju.

Zakon vaše akcije i kompanijske reakcije!  (opet Njutn na delu, mora da ima veze sa tim što je dokazano da informacije poseduju fizičke osobine i da na njih kao i na nas deluju Njutnovi zakoni)

Jednostavna i jedinstvena ideja koja generiše sadržaj. Promoviše skup društvenih vrednosti. Nagrađuje međuzavisnost nastalu između tržišta i brenda. 

Primenimo je na par brendova koji mogu da realizuju ovu ideju i da ostvare zadatak iz  brifa.

Krenimo od „najveće“ i „najsrećnije“ kompanije na našem tržištu. CocaCola

CocaCola  pozove tržište da u jednom danu zajedno sakupe milion radosnih trenutaka, uz mehanizam koji može čak i da bude brendiran, ali ne logotipom već bojom i dobrom porukom koja glasi #crvenonaradost.

Dakle, da bi učestvovali potrebno je da napravite sliku radosnog trenutka na kojem može a i ne mora da ima crvena boja kao detalj, dok će CocaCola svaku fotografiju poslatu da nagradi uplatom donacije u visini od 5 dinara.  

Milion slika sa vaše strane- 5 miliona dinara od strane CocaCola  i #crvenonaradost kao poziv na akciju.

Tržište generiše content, kompanija ga nagrađuje.

Druga kompanija koja bi mogla da realizuje ovu ideju je Samsung

Njihov haštag? #galaksijaradosti 

Siguran sam da postoji još dosta kompanija na našem tržištu koje mogu da realizuju ovu ideju i tako ostvare skup vrednosti realizacijom Cause Marketing ideje. 

Neću opisati sve vrednosti koje mogu da se proizvedu idejom, navešću samo par njih, ostale i neke nove verujem da ćete i sami uočiti.

Generisanje sadržaja na društvenim mrežama od strane tržišta.

Vidljivost sadržaja zahaljujući angažovanju tržišta u različitim krugovima delovanja na društvenim mrežama.

Indirektan uticaj na rast prodaje.

Uticaj na rešavanje određenog društvenog problema.

 

Toliko za ovo digitalno javljanje!

Tržište?

p.s. Ukoliko verujete da određena osoba iz vašeg kruga delovanja treba da bude upoznata sa idejama slobodno prosledite link , dok za više informacija o ideji možete da pišete na kreativac@live.com  i openrethinker@gmail.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *