Ideje koje ćete voleti na pravi pogled! No.5

stiker

Dobar dan!

Veoma bitna stvar u našim životima je pravilno davanje imena stvarima. Međutim, umemo i ljudima da dajemo različita imena, koja ponekad su dobra, ponekad su loša. Etiketiranje!

Koliko je etiketiranje u brendingu bitno i pozitivno jer je u funkciji uspostavljanja odnosa između menadžmenta obećanja brenda i ekonomije iskustva tržišta, toliko je bilo i negativno etiketiranje u društvu među ljudima, posebno kada je negativno.

Na žalost etiketiranje je danas u društvu sastavni deo proizvodnje izgovora i branjenja različitih pozicija i zauzimanja stavova bez procesa razmišljanja.  Deo površnosti i nesposobnosti komunikacije i razumevanja. Veoma lako dodeljujemo različite „etikete“ ljudima.

Jednostavno etiketiranje je opšte poznata stvar. Naravno imamo i pozitivno etiketiranje. Kada stavljamo etikete sa nazivom na teglicama za zimnicu da bi znali šta je šta ili kada obeležavamo različite kutije da bi se lakše snašli i identifikovali stvari. 

Pozitivno je etiketiranje stvari i proizvoda, dok je etiketiranje ljudi uglavnom negativno. Ima među nama i onih koji umeju i sami sebi da daju etiketu sa opisom koji nije baš 100% istinit iskaz.

To je društveni problem za koji je potrebna ideja sa razlogom.

Zato se današnja ideja zove:

ETIKETAKCIJA!

Brend koji na svojoj etiketi na kojoj iznosi istiniti iskaz o svom proizvodu da bi ga 100% ispravno identifikovali, pokreće ETIKETAKCIJA! projekat. Uz svaki proizvod brend poklanja potrošaču određen broj etiketa sa porukama (stikere) koje mogu da zalepe na stvari, da „obeleže prijatelja“, sa i bez poruka.

Etiketakcija je prenos pozitivnih poruka i poziv da se sve „pravilno“ obeleži u okruženju. Da se skrene pažnja da nije lepo etiketirati druge nazivima kao što su:  Glup, Debeo, Smarač, Ružan, Foler, Površan, Smešan…. i ostale koje umemo da koristimo da bi se ogradili, spasili, zaštitili lažnu poziciju u društvu.

Na samim etiketama proizvoda je logotip akcije ETIKETAKCIJA! i uz svaki proizvod print etiketa (stiker) u bojama brenda sa pozitivnim porukama.

Javne ličnosti mogu da učestvuju u promovisanju ETIKETAKCIJE!

Npr, Nikola Koja stoji u kadru sam i lagano ulaze njegove kolege i lepe po njemu u različitim bojama stikere na kojima su različite reči, koje se dodatno izgovaraju u offu.

DIGITAL: Društvene mreže? Digitalni stiker kojim na Viberu i ostalim društvenim mrežama etiketirate svoje prijatelje. Naravno stiker za Viber i ostale je u bojama brenda. (value plus)

CONTENT: Deca predstavljaju pozitivne etikete. Video sa razlikama između pozitivnog i negativnog etiketiranja. Predavanja u Hub-ovima –motivaciona predavanja: ETIKETAKCIJA!- pravilno etiketiranje i komunikacija.

BTL: Promoteri sa velikim brojem zalepljenih stikera na sebi sa porukama na prometnim i promotivnim mestima, dele stikere građanima na kojima su pozitivne poruke koje mogu da zalepe na sebe ili na neku drugu osobu.

Primer poruka koje mogu da budu deo ETIKETAKCIJE:

Drag, Dobar, Super, Simpatičan, Pametan, Ortak, Drugar, Frajer, Lepotica, Šarmer,
Dama..

Generisanje predloga za pozitivne stikere u okviru ETIKETAKCIJE mogu da urade i potrošači kroz aktivaciju u online i offline okruženju, zar ne?

Takođe, vaši brendovi imaju etiketu koja ih 100% predstavlja, zašto onda ne bi odvojili malo prostora da promovišu pozitivno etiketiranje i  značaj 100% pravilnog etiketiranja u društvu? 

 

p.s. Da postavite digitalnu etiketu storyliwing idejama koje objavljujem koristite mailove: kreativac@live.com i openrethinker@gmail.com

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *