Storyliwing -Hajde da inspirišemo jedni druge.

workshop

SVE KREĆE OD ZAŠTO AKO ŽELIMO KREIRANJE SADRŽAJA KOJI  U DRUŠTVU ŽIVI

 

 

Kada pogledamo istoriju čovečanstva, verujemo da ćemo zajedno uočiti da je kreiranje sadržaja i njegovog prenošenja deo našeg DNK koda. Od pričanja priča pored prvih vatri koje su prenosile iskustvo kao znanje, pa sve do današnjeg trenda u obliku “content marketinga” koji značaj kreiranja sadržaja postavlja na prvo mesto.

Danas je upravo trend „sadržaj koji pali“,  ali ne samo u obliku „storytellinga“ koji svakako se identifikuje, i to u kratkim vremenskim intervalima, posebno na društvenim mrežama, već kreiranje „sadržaja koji se živi“, koji „mobilne trenutke“ pretvara u „mobilne pokrete“. Storyliving kao oblik inspirisanja okruženja da na prvom mestu ostvari svoje nematerijalne potrebe koje su oduvek bile preduslov stvaranja materijalnih vrednosti, samo je danas došlo do većeg uočavanja njihovog značaja zbog edukativnosti, transparentnosti i humanosti digitalnog doba.

 

Zahvaljujući društvenim medijima i mobilnim tehnologijama svako od nas već danas može da postane kreator sadržaja ili “digitalni izdavač” koji „sadržajem koji se živi“ inspiriše svoju publika. Da objavljuje svoje priče, verovanja, ideje, znanja, iskustva, potrebe, želje, ciljeve, emocije, da sadržajem kreira priče o sebi ili o drugima, koja u obliku „skupa trenutaka“ inspiriše druge na kreiranje „trenutnog pokreta“ koji može da traje jedan tren ili više trenutaka koji mogu da inspirišu svet.

Današnja „globalna vatra“ oko koje se svi okupljamo da čujemo dobre priče koje mogu da se prenesu dalje i/ili da se žive je svakako internet.

 

Zadržavamo se dok nas sadržaj “greje”, zar ne?

To je potencijal koji je na raspolaganju svakom članu društva.

Pojedincu, kompaniji, instituciji, zajednici.

Potencijal koji treba da iskoristimo da „zapalimo“ jedinstvenim sadržajem koji se živi i sa njim pokrenemo svet oko nas i nas same.

Verujemo da danas zajednica na internetu traga za sadržajem koji se živi ne zbog nas koji smo kreirali već zbog njih samih. Njihova potreba za inspiracijom i ostvarivanjem nematerijalnih potreba na prvom mestu treba da bude osnovni input za naš „menadžment obećanja“ i sa njim da dopunjujemo skup vrednosti koje želimo da isporučimo zajednici kao pojedinci, kompanije, institucije.

Verujemo u storyliving, jer za razliku od storytellinga koji je „kako pričate vaše priče zajednici“, storyliving je „kako zajednica priča vaše priče“. Zato hajde zajedno da živimo dobre sadržaje sa zajednicom, a ne samo da ih pričamo zajednici.

 

SMARTUP STORYLIWING

 Kreativnost je ljudska osobina

Kreativnost je ljudska osobina koja je zapostavljena. Dok svi tragaju za njom, ona je u njima. Jednostavno, kreativnost sputavamo dozvoljavajući joj da se pojavi samo u obliku i vremenskom periodu potrebnom da bi tako stvorili neku očekivanu vrednost. Zaboravljamo da nam je data rođenjem i da treba da joj dozvolimo da se ostvaruje u različitim oblicima a ne samo u očekivanim ili nametnutim. Kreativnost je društveno odgovorna osobina čoveka. Ima svoju društvenu širinu jer je učestvovala u svim bitnim prirodnim i pozitivnim društvenim procesima.

S: spirality & synergy

Krug je savršen oblik u modelu oskudice. Spirala i spiralnost su savršeni oblik u modelu izobilja. Čovek je u društvenom okruženju krug izabrao za savršen oblik, dok Priroda spiralnost i fraktale kao savršene oblike koje održava primenom principa međuzavisnosti, jedinstvenosti, jednostavnosti i organizovanosti. Za dokaz je dovoljno pogledati Prirodu i uočiti činjenicu da je čovek jedinstveni prirodni resurs.

M: mobile moments & mobile movements

Danas je svako tržište mobilno zahvaljujući tehnologiji. Tržišta mogu da traju jedan tren ili da postanu pokret koji promoviše vrednosti koje zadovoljavaju potrebe za smislom i svrhom u zajednici. Znamo da danas važi pravilo „koliko vam je velika baza toliko vam je veliko tržište“ Zato želimo da zajedno sa vama kreiramo mobilne trenutke i mobilne pokrete koji će aktivno promovisati skup vrednosti koje će inspirisati na transformaciju društva.

 

A: affirmation

Afirmacija intelektualnog kapitala. Znanje kao vrednost je gorivo koje je potrebno za transformaciju društva. U knjizi Mali Princ piše: „Moram podneti dve, tri gusenice ako želim upoznati leptira.“ Danas u društvu primetna je postojanost previše gusenica koje se boje transformacije u leptira. Mi želimo da pokrenemo društvene transformacije. Da znanje podstakne transformaciju društvenih gusenica u prirodne leptire koji će svet učiniti lepšim. Fokusiranost na znanje postaće nova stvarnost koja će obogatiti svet i omogućiti njegovu transformaciju ka boljoj budućnosti.

R: resonance

Društvene mreže i mobilna tehnologija omogućavaju veliku vidljivost svake ideje. Posvećeni smo kreiranju ideja koje su rezonantne, koje zajednica prepoznaje kao svoje i počinje da ih živi. Rezonantnost koja promoviše relevantnost „sadržaja koji se živi“.

T: transformation & tehnology

Snaga tehnologije pokazaće se u pravom svetlu ako postane deo transformacije društva. Želimo da pokažemo kako tehnologija može da bude partner unapređenja društva i njegove pozitivne transformacije u kojoj će tehnologija sa čovekom uspostaviti pozitivnu međuzavisnost, podržavati jedinstvenost svakog člana zajednice, učestvovati u kreiranju jednostavnih rešenja na korist društvu i doprineti boljoj organizovanosti.

U: unique

Jedinstvenost kao energija. Verujemo u skup jedinstvenosti koji je potreban društvu da bi se bio bolji. Jedinstvenost koja odgovara na cilj „ da nije samo bitno kakvo okruženje ostavljamo generacijama, već i kakve generacije ostavljamo okruženju“. Jedinstvenost koja bez obzira na svoju veličinu može da aktivno učestvuje u razvoju društva.

P: popularity

Popularnost koja duže traje nego post na društvenim mrežama. Popularisanje nematerijalnih vrednosti. Kreativnosti. Modela izobilja. Sinergije. Spiralnosti. Prirodnih principa. Društvene odgovornosti. Energetske efikasnosti. Intelektualnog kapitala.

STORYLIWING TALKS

Vreme ne možemo da poklonimo jer to je jedinstveni resurs koji svi jednako imamo, ali možemo da poklonimo znanja i iskustva koja posedujemo. To je čak i naša obaveza. Zato smo razvili skup „autorskih priča“ koje mogu biti deo „sadržaja koji se živi“.

 

L.I.D.E.R.- Demistifikacija liderstva

Jedinstvena priča o liderstvu koju može da razume svako. Autorska priča Storyliwing koncepta kojom demistifikujemo pojam liderstva na jedinstven i jednostavan način. Bez obzira da li priča traje tri, 33 ili 333 minuta, provereno znamo da svako zapamti koncept ostvarivanja liderske pozicije. Opis „priče kojom se demistifikuje liderstvo“ možete pogledati na ovom linku : https://goo.gl/RxpyKQ

Posebnost se ogleda i u mogućnosti da se objavi slikovnica L.I.D.E.R. i kreira program demistifikacije liderstva u osnovnim i srednjih školama.

 

E:GO! Dve tačke koje menjaju svet

Verujemo da je EGO gorivo naših slabosti. Zato smo dodali dve tačke koje mogu da promene svet. I želimo da promoviše skup Go! koji nastaje posle dve tačke a predstavlja gorivo ostvarenosti a ne slabosti. Više o ovoj „priči koja predstavlja sadržaj koji se živi“ možete pogledati na https://goo.gl/TKkp2j

 

Jednačina usmeravanja vremena

Vremenom ne može da se upravlja. Tačka. Vreme može samo da se usmerava. Jednačina usmeravanja vremena nastala je posle dve godine istraživanja, testiranja, zapisivanja i posvećenosti kroz lični primer. Želimo da podelimo drugima naše spoznaje o značaju usmerevanja vremena kroz navike, znanja, potrebe i energiju. Više o ovoj jedinstvenoj priči možete da pročitate ovde https://goo.gl/9xM2Vy  

Storyliwing vrednost: Digitalizovanje jednačine usmeravanja vremena u mobilnu applikaciju verujemo da može  svakom korisniku da pomogne da poveća svoju produktivnost. Takođe, verujemo da ćemo za digitalizaciju jednačine pronaći partnera koji želi da učestvuje u promenama navika, sticanju novih znanja, boljem planiranju i većoj fokusiranosti na bitnost.

 

Storyliwing Way- Od izgovora do izazova

Priča koja slušaoca vodi od pitanja „Šta te sprečava da se ostvariš?“ koje uvek proizvodi izgovore, ka pitanju „Šta te inspiriše da se ostvariš?“ koje ima za cilj da proizvede izazove. Jedinstvena motivaciona radionica koja usmerava učesnike ka unutrašnjoj motivaciji, sticanju novih pozitivnih iskustava, ličnom razvoju i učestvovanju u modelu izobilja i razvoju zajednice. Više o ovoj  motivacionoj radionici možete da pročitate na linku https://goo.gl/WSdRTC

Toliko za ovo javljanje.
Tržište?

 

p.s. Upravo ste pročitali o  idejama i autorskim radionicama koje želim da zajedno sa vama, koji čitate, realizujem i ostvarimo nove društvene i ekonomske vrednosti koje će nastati isporučivanjem sadržaja koji će živeti na tržištu.

 

 

 

 

.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *