Contentno & Konkretno!

customer

 

Svi govore danas o značaju primene pojma „content marketinga“ u tržišnim komunikacija, zaboravljajući da je „kreiranje i upravljanje sadržajem“ oduvek bilo bitno. Danas se samo čini bitnije zbog količine informacija koje se proizvode na dnevnom nivou, pa je potrebna veća posvećenost kvalitetu informacija jer ipak one su „prvi doživljaj“ koji tržište ima u vezi nekog proizvoda ili usluge.

Konkretno, kada je u pitanju „kreiranje i upravljanjem sadržaja“ na web sajtovima, sve u funkciji budućih konverzija, postoji jedan deo sajta koji i danas svi učesnici u tržišnim komunikacijama zovu „slepo crevo“ i ne vole baš da se posvete toj celini misleći da je dovoljno da tu stave informacije koje će više oterati korisnika nego što će da ih privuče. Ta celina se zove FAQ -Frequently asked questions. Dovoljno je da pogledate na sajtovima kompanija i brendova tu celinu i videćete da neverovatno liče jedna na drugu.

Međutim, to je upravo celina na kojoj može da se započne ozbiljno generisanje „content marketinga“ i to što je najbolje, iz ugla korisnika.  Ako primenimo zakon simetrije, na FAQ informacije postoji skup informacija koje su kvalitetnije i nisu iz ugla kompanije već iz ugla tržišta.

Sve te informacije možemo da nazovemo QAF (FAQ simetrija)

Šta bi QAF mogao da znači?

Quality Answers Fidelity–  Zajednica kvalitetnih i garantovanih odgovora.

Kako kreirati QAF celinu na sajtu?

Prvo uz pomoć kreativne tehnike D.O.I.T. generisati extra ime za tu celinu i definisati vizuelni i komunikacioni kod tog naziva.    D.O.I.T. – define, open mind, implement, transform.  ( naravno, ne samo ime celine već i njen vrednosni sadržaj)

Dakle, ime koje je vrednosno vezana za skup vrednosti koje isporučujete i obavezno da bude jasno korisniku.

Zatim organizujete poziv tržištu, kupcima, da učestvuju u nagradnom konkursu za najbolje opisane funkcionalnosti i primene proizvoda ili usluge, opise doživljaja koji nastaju na tržištu zahvaljujući vašem proizvodu. Najbolje radove i najkreativnije predstavljene odgovore postavićete na sajt kao deo vašeg menadžmenta obećanja.

Naravno, bez internog doživljaja zaposlenih o kvalitetu vaših proizvoda ili usluga, vaših prvih verujućih bez kojih vam ni tržište ne bi verovalo, ta celina ne bi bila potpuna.

Zato organizujete interne kreativne radionice na kojima vaši zaposleni kreiraju odgovore na najčešća pitanja. Najbolje izabrano od strane svih zaposlenih postaje deo QAF celine. Naravno, odgovore predstavite vizuelno ili još bolje kroz primenu pravila igre.

Eto konkretne i „contentne“ ideje u funkciji generisanja kvalitetnog sadržaja i njegove uloge u funkciji menadžmenta obećanja.

Verujte, ekonomija iskustva tržišta o vama će biti veća i lepša.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *