#izolacijaInspiracija 10

Uzmite papir i olovku i napišite pet stvari u kojima ste dobri.

Napisali? Super.

Sada napišite tri stvari u kojima ste izuzetni ili težite izuzetnosti.

Interesantno, zar ne?

Sada, odgovorite na pitanje u čemu ste posebni?

Bilo je lako napisati prvih pet dobrih stvari, zatim možda malo teže napisati tri stvari u kojima težite izuzetnosti, ali verujem da ste najviše razmišljaji o tome u čemu ste posebni.

Dok vi razmišljate o posebnosti, oko nas postoje oni koji su posebni. Mnogi ih zovu invalidima ili osobama sa posebnim potrebama. Za mene su to ljudi posebne vrednosti.

Viđate ih skoro svakog dana i kroz glavu vam sigurno prođe misao koja vas tera da se zamislite.

Želim da se danas zamislite nad cause marketing idejom koja je posvećena onima koji pored svojih posebnih potreba imaju i posebne vrednosti zahvaljujući svojim stavovima prema životu.

Jedan od glavnih problema osoba sa posebnim potrebama je adekvatna i redovna fizička aktivnost. Na njihovo zdravlje može da ima značajan uticaj.

Na žalost ne postoji prostor za vežbanje (teretana) koji je 100% namenjen njima.

Zato, hajde da ga napravimo.

#POSEBNOST JE VREDNOST

Za realizaciju ove ideje jedan od ključnih partnera i nosioca kampanje može da bude FMCG proizvod, koji pokreće nacionalnu kampanju kojom podržava izgradnju „teretane za osobe sa posebnim potrebama“.

Mehanizam je jednostavan.

Kupac brenda kod sa kupljenog proizvoda šaljem sms porukom na određen broj. Kompanija koja realizuje cause marketing kampanju #Posebnost je vrednost za svaki poslat kod putem sms poruke uplaćuje za projekat izgradnje „teretane za osobe sa posebnim potrebama“.

Ja mogu da nabrojim bar deset proizvoda koji su FMCG i dobro pozicionirani a koji bi mogli da realizuju ideju. Vi?

Ostali ključni partneri su jednako bitni. To su profesori DIF-a koji treba da naprave sa fitnes stručnjacima program vežbanja za kategorije osoba sa posebnim potrebama koji mogu da vežbaju i kojima je vežba neophodna.

Sa osobama sa posebnim potrebama radili bi sportisti, treneri, lekari i ostali koji mogu da doprinesu da njihova fizička aktivnost doprinese njihovom zdravlju.

Naravno, mehanizam ideje i posle izgradnje „teratane za osobe sa posebnim potrebama“ može da preuzme neki drugi brend ili onaj brend koji je započeo da nastavi i tako finansira jedan deo rada takvog objekta. Drugi deo? Država i zajednica.