Pr(a)va kreativna vežba- Podignite obrve gore!

WOW

Svima vama su poznate dve uloge obrva u životu svakog od nas.  Prva uloga je zaštita oka, druga uloga živi u neverbalnom komunikaciji koja nam pomaže da kreiramo verbalne izraze.

Postoji i treća uloga obrva.

U kreativnosti.

Tačnije kao deo kreativnog brifa od strane brenda, agencije, kompanije za kreativce.

Taj brif glas: Treba nam ideja od koje će svima da odu obrve gore!

Pre nego nastavimo, da li možete da se setite kada ste zbog neke ideje, teksta, koncepta, dobijenih od strane kreativaca podigli obrve gore i tako neverbalno uveli sebe u verbalni  izraz kojim potvrđujete iznenađenje?

Da nastavimo.

Verujem da ćete se složiti da svi tragaju za „obrve gore“ idejom svakog dana i u svakom kreativnom brifu. Samo neko to naglasi. Neko ne naglasi. Čak bi neko rekao da je to danas postala kreativna potraga za „idejnim gralom“.

Hajde da postavimo pr(a)vo pitanje:

Kako do „obrve gore“ ideje?

Put do takve ideje je principijelan.

To jest njegovo glavno gradivo su prirodni principi.

Međuzavisnost. Jedinstvenost. Jednostavnost. Organizovanost.

Doslednost u primeni prirodnih principa je preduslov za kreiranje „obrve gore“ ideje.

Na put do „obrve gore“ ideje ima dovoljno znakova pored puta koji su namenjeni kreativcima.

Ti znakovi nisu tu da bi kreativce ograničavali već da bi ih inspirisali.

Tokom kretanja u razumevanju znakova pored puta i njihovoj primeni na tom putu kreativcu mogu da pomognu proverene kreativne tehnike.

Postoji kreativne tehnike koje su u kutiji i namenjene su da se maksimalno iskoriste postojeći resursi i tržišni okviri za koje treba proizvesti ideju koja izaziva „obrve gore“ ( kreativni putokaz: Na koliko načina možete da podelite kvadrat na četiri jednaka dela?)

Postoje i kreativne tehnike koje vode izvan kutije, i koje treba koristiti kada se završi faza maksimalne ostvarenosti resursa koji su u kutiji.  To su ideje koje stvaraju nova tržišta, inovativne su, inspirativne, pokretačke, ostvarive. Ideje koje svakako poštuju navedene prirodne principe. (kreativni putokaz: D.O.I.T- Define. Open mind. Implement. Transform)

Naravno za „obrva gore „ ideju kreativac treba da ima dovoljno vremena da istraži znakove pored puta koje je brend postavio. 

Drugo pitanje:  Koliko vremena dajete kreativcima da vam predstave ideju?

Da li je to dovoljno vremena za „obrva gore“ ideju ili svakodnevno pravite kreativne kompromise?

Šta god da odgovorite na pitanja, verujem da kod svakog od vas postoji želja da se upoznate  sa „obrva gore“ idejom koju ćete posvećeno implementirati na tržištu.

Do tada, vežbajte podizanje „obrve gore“ pred ogledalom, ili pošaljite kreativni brif na kreativac@live.com u kojem rečenicom „ Treba nam ideja od koje će svima da obrve odu gore“ dopunjujete vaš kreativni zadatak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *